Renovarea livingului: 5 aspecte de luat în considerare

Începând cu momentele în care motanul dărâmă pomul de Crăciun și continuând cu primii pași ai unui copil sau cu serile în care în sfârșit tot grupul de prieteni reușește să își sincronizeze programul, de cele mai multe ori, livingul locuinței tale găzduiește cele mai speciale momente din viața ta.

 

            Tocmai din aceste motive, renovarea acestei camere poate pune probleme pentru mulți dintre noi. Piața imobiliară din România pune la dispoziția clienților săi o varietate atât de mare de opțiuni și oferte, încât întregul proces poate deveni într-adevăr copleșitor.

 

            Nu e cazul să te îngrijorezi, însă, pentru că am pregătit pentru tine o listă cu 5 aspecte de luat în considerare atunci când plănuiești să îți renovezi livingul:

 

  1. Dimensiunea și aspectul camerei tale de zi: în funcție de aceste două criterii, poți stabili încă de la început ce fel de mobilier ai putea integra în living, precum și modurile în care ai putea acoperi spațiile goale.

Spre exemplu, într-o cameră dreptunghiulară se recomandă folosirea unei canapele de tip colțar, care să imite unghiul de 90° al pereților și care să nu ocupe spațiul central al livingului.

 

Descoperă și tu oferta în materie de colțare pe care Primobila ți-o pune la dispoziție. (https://primobila.ro/collections/col%C8%9Bare)

 

  1. Stilul și preferințele tale personale: crează o listă a culorilor, modelelor sau texturilor pe care ți-ai dori să le regăsești în livingul tău și încearcă să testezi diferite variante în care acestea ar putea funcționa împreună.

E în regulă dacă nu te poți opri asupra unui singur stil, însă încearcă să folosești regula 80/20: 80% din cameră va fi reprezentat de stilul principal, iar restul de 20% de detaliile și accentele stilurilor secundare.

De asemenea, nu uita să păstrezi armonia și simetria dintre camera ta de zi și restul locuinței tale.

 

Poți explora oferta în materie de decorațiuni Primobila aici și să îți definitivezi livingul chiar acum. (https://primobila.ro/collections/decotatiuni)

 

  1. Funcționalitatea camerei tale de zi: definește-ți interesele și activitățile de zi cu zi și descoperă modul în care ai putea să îți îmbunătățești singur experiențele prin intermediul mobilierului tău.

Spre exemplu, dacă ești un cinefil convins, atunci poate că ți-ai dori un mobilier care să îți permită să integrezi un televizor, iar dacă ești pasionat de citit, un fotoliu (https://primobila.ro/collections/fotolii) confortabil lângă fereastră ar putea fi soluția ideală pentru tine.

 

  1. Iluminarea naturală și cea artificială din camera ta de zi: pentru că am menționat anterior ferestrele, ține cont de sursele de lumină naturală din livingul tău și alege-ți mobila astfel încât acestea să nu fie acoperite.

De asemenea, acordă atenție și surselor de energie din cameră - așa cum sunt prizele, de pildă, plasează-le într-un loc accesibil și folosește-te de ele pentru a obține și mai multă lumină.

 

Spre exemplu, te poți folosi de acest lampadar din gama de produse Primobila. (https://primobila.ro/products/lampdar)

 

  1. Bugetul tău: ultimul factor de care trebuie să ții cont este, de cele mai multe ori, și factorul hotărâtor. Odată ce ai stabilit care sunt nevoile și dorințele tale, poți trece la partea de documentație, astfel încât să poți estima cifrele în jurul cărora planurile tale se învârt cu adevărat și să compari prețurile actuale cu bugetul tău, alegând varianta cea mai potrivită pentru tine.

Nu uita să iei în considerare criteriul eficienței și al calității: investiția într-o piesă de mobilier scumpă se poate dovedi soluția câștigătoare pe termen lung, pentru că poți reduce considerabil riscul unor reparații sau înlocuiri. Așadar, în mod complet paradoxal, poți economisi bani achiziționând un produs scump.

 

Produsele din gama Primobila nu ar trebui să lipsească din documentația ta, cu atât mai mult cu cât prețurile sunt accesibile pentru orice tip de buget.  (https://primobila.ro/)

 

            Sperăm că acest articol ți-a fost util și că livingul tău arată pe măsura așteptărilor tale! Pentru și mai mult conținut de acest tip te poți abona oricând la newsletter-ul nostru!